De smartaste pokerstrategierna online

poker

Att bemästra poker och faktiskt tjäna pengar lyckas långt ifrån de flesta med. Det krävs att man anammar rätt strategier och vet hur man gör det bästa “pokerfejset”. Men du behöver inte bege dig till närmsta bibliotek för att bli bra på poker idag. Det räcker med att läsa vår lilla guide över de smartaste pokerstrategierna.

Lär dig att spela poker

Läser du den här guiden är du förmodligen redan bekant med poker och de olika spel som samlingsnamnet innefattar. För säkerhetsskull vill vi dock betona det faktum att du, innan du går vidare, måste lära dig att spela poker. Låt oss därför börja med en kort översikt över de grundläggande pokerreglerna. Texas Hold’em är den mest populära formen av poker så det kan vara bra att lära sig reglerna i detta pokerspel först.

I ett spel Hold’em får varje spelare två kort med framsidan nedåt. Det finns en satsningsrunda innan “floppen” delas ut. Detta är de tre gemensamma kort som delas med alla vid bordet. Härefter följer ytterligare en satsningsrunda och därefter läggs ett enda “turn”-kort till floppen. Efter nästa satsningsrunda läggs ett sista “river”-kort.

Målet med poker är att bilda den bästa “pokerhanden” med sina hålkort och de fem gemensamma korten. Vinnande händer följer den klassiska pokerrankningen som du kan lära dig om på pokerregler.nu.

Förstå när det är dags att “lägga/vika” sig

Det bästa tipset vi kan ge dig som spelar poker är att du måste veta när det är dags att lägga sig. Det kan vara tråkigt att lägga sig när man tävlar om lukrativa vinster. Men låt dig inte frestas av att spela med dåliga händer bara för att du inte har något bättre för dig. Inom poker måste man alltid vara 100% säker på sitt spelande. Är du inte säker på vad du ska göra inför en höjning är det bästa beslutet oftast att lägga sig. Det vill säga om du inte är grym på att bluffa dig till ett bra “pokerfejs”.

Lär dig att bluffa

Att förstå när det är dags att lägga/vika sig är en sak. För den som spelat poker under en längre tid kan det dock vara smart att lära sig mer om hur man bluffar. Faktum är att de största och mest framgångsrika pokerspelare har bemästrat bluffstrategin redan. Annars hade de förmodligen aldrig varit där de är idag. Men börja för guds skull inte bluffa om du inte vet vad du håller på med. Bluffa inte för ofta heller – då kommer dina motståndare genomskåda dig rätt snabbt.

Sätt en spelbudget och spräck den inte

Den sista, men kanske viktigaste, pokerstrategin vi har att dela med oss av är den som innefattar en spelbudget. Har du ingen spelbudget redan måste du planera en. Oavsett om du spelar poker för att tjäna pengar eller bara för att njuta av underhållningen måste du begränsa ditt spelande med hjälp av en budget. Det finns en stor risk för att försättas i ett spelmissbruk om man spelar utan några begränsningar, och därmed även en risk för att man förlorar snarare än tjänar pengar.