Största idrottsevenemangen 2022

sportevent

År 2022 kommer att bli en riktig höjdare när det kommer till mästerskap. Vi har redan fått uppleva flera mästerskap och under andra halvan av året väntas det ännu mer. Såväl inom Friidrott och Simning väntar dubbla mästerskap och för fotbollsfans är det såväl VM för herrar som EM för damer. Tre stycken massiva evenemang som skulle avgjorts tidigare kommer att gå av stapeln under 2022 istället.

Fotbolls-EM 2022 kan bli en blågul fest

Det har varit på gång länge nu med ett mästerskapsguld för det svenska landslaget. I VM senast lyckades Sverige ta brons och i OS-finalen senast mot Kanada var Sverige en straffspark från att vinna guld. Nu är det dags för ett uppskjutet EM-slutspel och givetvis hoppas vi att det kan bli ett svenskt guld. Sverige har många stjärnor i de stora klubbarna och tittar vi på oddsen hos oddssidor så kan det mycket väl bli svenskt guld.

Främsta utmanarna kommer att vara Nederländerna, England och Tyskland. Men Sverige visade i OS att man är världens bästa lag även om det blev förlust på straffar. Nu hoppas vi att trenden bryts och att Sverige får lyfta den åtråvärda segerpokalen.

Fotbolls-VM 2022 är kontroversiellt

Det ska spelas ett VM i fotboll men det kommer inte att röra sig om något vanligt mästerskap i fotboll som ska avgöras. Istället är det i Qatar som mästerskapet avgörs och dessutom på vintern. Men när det till bettingbolag.com kommer det mesta vara som vanligt. Det kommer att finnas odds på samtliga matcher och även om inte Sverige kvalificerat sig, samt att mästerskapet spelas i Qatar, kommer det vara stort intresse.

Brasilien är favoriter att vinna tillsammans med England och Frankrike. Men det är alltid spännande att se vem som kan vinna ett världsmästerskap. Frankrike är regerande världsmästare från VM 2018.

Ryder Cup i golf

I september kommer det att bli golf fansen stora höjdpunkt när Ryder Cup ska avgöras. Som vanligt är det USA och Europa som möter varandra och det kommer säkerligen att bli något speciellt under de tre dagar som tävlingen pågår. Fyra foursome-matcher och fyra bästboll-matcher spelas under de två första dagarna. Den tredje och sista dagen är det tolv singelmatcher där en spelare från respektive lag ställs mot varandra vid varje boll.

Ryder Cup avgjordes mellan 1927- 1979 som en tävling mellan USA och Storbritannien/Irland. Men sedan 1979 är det de bästa golfarna från Europa som deltar. Sedan 1979 har det arrangerats 32 stycken Ryder Cup där Europa vunnit elva segrar och förlorat nio matcher samtidigt som en match har slutat oavgjort.

Ryttar-VM i augusti och september

När det kommer till spänning och betting är Ryttar-VM en höjdpunkt för många. Sverige tog faktiskt guld när det var OS senast och nu hoppas vi på nya svenska framgångar. Den här gången kommer tävlingen att avgöras i danska Herning och italienska Pratoni del Vivaro. Stockholm var faktiskt värd för det första mästerskapet någonsin år 1990. Sverige har totalt tagit elva medaljer i Ryttar-Vm varav två guld, två silver och sju brons. Vi hoppas givetvis på nya medaljer i Danmark och Italien under sommaren 2022 och det finns goda förhoppningar om detta.

Sim EM och Sim VM

Det är inte ofta det arrangeras både VM och EM under samma år men detta är exakt vad som väntar under 2022. Det kommer att bli något extra när det i långbane-VM i Budapest i juni och sedan långbane-Em i Rom i augusti. Dessutom kommer vi få ta del av kortbane-VM i Melbourne, Australien i december. Därmed är det inte mindre än tre stycken mästerskap att upptäcka under andra halvan av 2022.