Bli PR-strateg och gör verklig skillnad

pr byrå

Om du är trött på ditt nuvarande yrke är det viktigt att du byter bana. Vi spenderar trots allt en stor del av livet på jobbet, så det är värt att se till att du trivs och mår bra. Det är inte nog med att du ska få en rättvis lön eller att du ska gilla dina kollegor, utan du ska även uppskatta de uppgifter du har. Du bör vilja gå till jobbet tack vare att dina arbetsuppgifter är roliga, givande, utmanande och inte minst utvecklande.

Att bli PR-strateg är ett sätt att förändra din vardag rejält. Som en sådan får du kreativa möjligheter du aldrig trodde var möjliga, samtidigt som du får skapa verklig skillnad i människors liv.

Vad är en PR-strateg?

PR står för public relations, och det bygger på att skapa relationer mellan ett företag eller en enskild person och media, allmänheten eller kunder. Många förknippar PR med reklam, men till skillnad från hur reklam vanligtvis går till så är PR en mer strategisk metod som stärker ett varumärke eller en person och dess kommunikation långsiktigt.

Som PR-strateg kommer du att jobba en hel del med PR. Det kan antingen vara på en kommunikationsbyrå, en reklambyrå, en PR-byrå eller på företag eller organisationer i övrigt. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att hjälpa dina uppdragsgivare att bilda opinion, att påverka politiska beslut, att skapa publicitet eller att på andra sätt visa upp företaget eller personen du arbetar med. På grund av den breda arbetsbeskrivningen kan du därför arbeta nästan var som helst och för vem som helst som vill synas.

Dessa arbetsuppgifter innebär att du spelar en avgörande roll i hur din uppdragsgivare uppfattas av och påverkar omvärlden. Det betyder att du indirekt inte bara skapar förändring för din uppdragsgivare eller omvärlden, utan också världen i allmänhet.

Hur blir du en PR-strateg?

För att lyckas med att bli PR-strateg kan du börja med att gå en PR utbildning. På en sådan får du verktyg och kunskaper som är ovärderliga inom yrket och som kommer att underlätta i framtiden.

Det finns dessutom en PR utbildning online på distans som erbjuder en hel del förmåner. För det första får du själv bestämma studietakt, var du vill studera och vilka tider och dagar du vill studera. För det andra får du även välja hur länge du vill studera och om du vill arbeta samtidigt. På så sätt får du flera meriter samtidigt, och det kan vara avgörande i vilket jobb du får senare.

När du är klar med utbildningen är det dags att börja arbeta som PR-strateg. Det kan du som sagt göra på speciella PR-byråer och liknande, men också i andra sammanhang. Du kan exempelvis arbeta för särskilda företag, organisationer eller privatpersoner. Eller också kan du frilansa och ta de uppdrag du vill. Hur du än väljer att arbeta så råder vi dig att ta det första steget redan nu. Sök utbildningen och påbörja resan mot ditt drömjobb där du verkligen kan göra skillnad. Lycka till!