Melanotan – Så funkar det

sola på strand

Melanotan är en form av hormonpreparat som länge använts som hjälpmedel för att skapa en finare solbränna, öka sexlusten och få människor att gå ner i vikt. Melanotan går också under namnet barbiedrogen, just på grund av de egenskaper som det har. Det vanligaste är att man injicerar med hjälp av en nål, men produkten kommer också i form av nässpray, vilket många finner enklare och mer smärtfritt att använda sig av.

Melanotan 2 har blivit ett mycket omtalat ämne. Under tidigt 2000-tal var det kanske som mest populärt, men än idag används det av personer som vill ha brun hudfärg året runt eller som helst enkelt vill bli bruna lättare i samband med att de solar.

Hur fungerar melanotan?

Funderar du ändå på att testa på barbiedrogen är det viktigt att du är införstådd med hur melanotan fungerar och dess effekt på kroppen. Som tidigare nämnt är melanotan 2 en form av hormonpreparat som används för att stimulera melanocyterna i kroppen, vilket i sin tur hjälper kroppen att producera mer melanin på egen hand. Det är melaninet i kroppen som påverkar hur brun hud du kommer att ha eller få i samband med att du solar på sommaren eller i solarium.

Melanotan 2 sägs också minska aptiten, vilket gör att många användare går ner i vikt. Att bli brun och smal är något som många människor drömmer om, inte minst inför sommaren. Därför har Melanotan blivit extra populärt under sommarsäsongen och används idag av både kvinnor och män. Om du bestämmer dig för att använda melanotan är det mycket viktigt att du väljer en seriös och professionell återförsäljare, Order melanotan 2 online för bästa pris, men ha koll på recensionerna.

Ämnet säljs som pulver som ska blandas, doseras och injiceras med en spruta under huden. Ibland säljs det också som nässpray. All försäljning av melanotan 2 i Sverige är olaglig.

Så använder du barbiedrogen

Att hormonpreparatet kallas för barbie”drog” är kanske inte så svårt att förstå. Drog är ett ord som man vanligtvis använder för att beskriva en olaglig substans – och det är precis vad melanotan 2 är. I sig är ämnet inte olagligt och du riskerar inte fängelse, men melanotan är inte ett godkänt läkemedel och därför inte kontrollerat eller 100 % säkert att använda sig av.

Den främsta orsaken till att barbiedrogen sägs vara farlig för användaren är helt enkelt då produkten blandas ihop av den som ska använda den. Den kommer alltså inte färdigdoserad och det gör att det är extra viktigt att du har koll på mängden och hur du ska använda dig av den. Det finns heller ingen garanti att sprutorna är helt trygga och sterila, vilket återigen gör det viktigt att välja en bra och trygg leverantör.

Det vanligaste är att melanotan 2 säljs i form av ett pulver. Detta pulver ska du sedan blanda och dosera, för att därefter injicera med hjälp av en spruta. Vill du inte använda dig av en spruta kan du också använda det i form av nässpray.

Vem passar melanotan 2 för?

Melanotan passar för dig som vill vara brun året runt eller som lättare vill bli brun under sommarmånaderna. Om du använder dig av melanotan kommer du inte bara att få en bränna som är mer intensiv, utan den kommer också att bli mer långvarig och hålla sig jämn längre. Att utsätta sig för solarium för att få en fin bränna är farligt och med tiden kan det skada din hud väldigt mycket.

Vill du slippa de biverkningar som solarium och stark sol har kan melanotan vara något som passar för dig. Populariteten ökar för varje år som går, men återigen är det viktigt att ha koll på hur du ska dosera och att du använder dig av nålar som är sterila. Tycker du att nålar känns alldeles för obehagligt kan du istället satsa på nässpray.

Melanotan kan även passar för dig som vill ha hjälp att gå ner i vikt. Ämnet i sig kommer inte göra att du tappar kilon, utan det är istället en minskad aptit som du kommer att få. Genom att minska aptiten kommer du inte bara att äta mer sällan, utan du kommer också att äta mindre vid varje tillfälle och på så sätt få i dig färre kalorier.

Är melanotan 2 farligt?

Det korta svaret på den frågan är ja – om du använder det felaktigt. Melanotan 2 kan absolut vara farligt om det används på ett vårdlöst eller ansvarslöst sätt. Några av de vanligaste symptomen och biverkningarna kan vara kräkningar och illamående, men även hudcellsförändringar kan förkomma efter en längre tids användning. Tittar man på Livsmedelsverket är avrådan stor, eftersom hormonpreparatet inte är kontrollerat och därmed kan orsaka skada på din hälsa. Har du använt dig av Melanotan 2 och upplever att du mår dåligt är det alltid bäst att kontakta sjukvården.